Pink diamant

Pink diamant juwelen

Roze diamanten spreken tot de verbeelding van meer dan een vrouw. Net zoals vele gekleurde diamanten, geldt hier dat roze diamanten in de natuur weinig voorkomen en daarom zeldzaam zijn. Dit maakt dat de pink diamant, zoals de roze diamant ook wel eens genoemd wordt, zeer prijzig is en niet voor ieders beurs bedoeld is.

Waar komt de pink diamant vandaan?

Bij andere kleuren zoals de gele diamant en de blauwe diamant ontstaat de kleur terwijl de diamant zich aan het vormen is. Veelal gebeurt dit wanneer onzuiverheden binnenin de diamant gevormd worden. Deze gaan dan de kleur bepalen van de steen in kwestie. Bij de roze diamant gaat het wat anders in zijn werk. De roze diamant ontstaat namelijk uit een natuurlijke gele diamant. Een gele steen wordt roze wanneer hij onder druk van de aardkorst komt te staan. De diamant is dan al wel gevormd, maar op het niveau van de atomen komt er stikstof bij de koolstof, waardoor deze steen een roze kleur krijgt. Zo wordt de pink diamant dus geboren!

Kunstmatige pink diamant

Momenteel is het niet erg moeilijk om een diamant kunstmatig te creƫren. Om daadwerkelijk de kleur roze te verkrijgen, is echter een andere zaak. Het blijft moeilijk om kunstmatige roze of pink diamanten te vervaardigen.

De Pink Panther

De Pink Panther is waarschijnlijk de bekendste pink diamant ter wereld. Niet alleen de gelijknamige serie van detective films blijft populair, de steen zelf blijft ook tot de verbeelding spreken. Jammer genoeg gaat het hier niet over een echt pink diamant, maar over een creatie die ontsproten is uit de fantasie van Blake Edwards. Tot spijt van  wie het misschien benijdt, bestaat de Pink Panther dus niet echt, maar alleen in de films en tekenfilms. Het gegeven maakt wel duidelijk dat pink diamanten en pink diamant juwelen zeer in waarde geschat worden.

Pink diamant juwelen

Uit dit verhaal mag duidelijk worden dat pink diamant juwelen uiterst zeldzaam zijn en niet voor iedereen betaalbaar zijn. Meer nog, je moet er behoorlijk voor gefortuneerd zijn om je een dergelijke diamant te kunnen aanschaffen. Sommige verkopers en online webwinkels bieden pink diamant juwelen aan aan zeer voordelige prijzen. Wanneer dit gebeurt, dan is het altijd uitkijken geblazen. Op het zicht weet je namelijk niet of je met echte pink diamant juwelen te maken hebt. Daarom doet iedereen die verleid zou worden door zeer voordelige prijzen er goed aan om een echtheidscertificaat te vragen of ermee akkoord te gaan dat namaak er soms schitterend kan uitzien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *