Rode diamant

Rode diamant juwelen

Bloed rode diamant juwelen spreken zeker ook tot jouw verbeelding. Rood is immers de kleur van passie en bij uitstek van de liefde. Wie juwelen met echte rode diamant draagt, draagt met de grootste zekerheid een exclusief juweel een goede. Juwelen met rode diamant zijn opvallend door hun zeldzaam karakter en zorgen ervoor dat je uiting kunt geven aan je al even unieke persoonlijkheid.

Wat is rode diamant?

Net zoals andere diamanten wordt rode diamant in de natuur gevonden. Rode diamant is de zeldzaamste diamant die er bestaat. Het is dan ook geen wonder dat juwelen met rode diamant tot de allerduurste behoren. Op heel de wereld zijn er naar schatting maar 20 of 30 te vinden. De kans dat je echt juwelen vindt met natuurlijke rode diamant is dan ook uiterst zeldzaam.

Kunstmatige rode diamant

Rode stenen staan mooi op allerlei sieraden en juwelen. We zien vaak ringen die een rode steen als opzetstuk op een ring dienstdoen en werkelijk schitteren. Toch moeten we je hierbij teleurstellen. De kans dat deze rode stenen uit natuurlijke rode diamant gemaakt werden, is nagenoeg onbestaand. De rode diamanten die in een laboratorium gemaakt worden, zien er echt uit, maar zijn het niet. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor het vervaardigen van rode diamant juwelen. Mocht je echter tot de superrijken behoren die zich toch rode diamant juwelen kunnen veroorloven, dan met je met de grootste zekerheid altijd een echtheidscertificaat vragen.

Zeg niet zomaar rode diamant tegen een robijn

Vaak wordt de rode diamant wel eens verward met een robijn. Een robijn is echter geen diamant, maar wel een korund en dus helemaal een andere soort van edelsteen.

Juwelen met rode diamanten

Omdat de grondstof uiterst zeldzaam is, zijn juwelen met rode diamanten dus zelf ook uiterst zeldzaam. Toch worden er online rode diamant juwelen aangeboden. In de praktijk gaat het hier dus niet over ringen, armbanden of kettingen met rode diamant, maar over kunstedelstenen. Wie dus een set ringen met rode diamant aangeboden krijgt voor een prijs van 40 euro, kan er dus wel zeker van zijn dat het hier niet over echte diamanten gaat.

Namaak rode diamant

Ben je gefascineerd door rode diamant en vind je net zoals wij dat juwelen met rode diamant tot de verbeelding spreken? Dan houden wij je zeker niet tegen om enkele mooie namaakringen, armbanden, oorbellen of halskettingen uit te kiezen uit namaak rode diamant. Deze zijn dan wel niet echt, maar je zal er zeker de show mee stelen!