Peer diamant

Juwelen met peer diamant

De slijpwijzen of slijpsels die gebruikt worden voor diamant lijken wel eindeloos te zijn. Soms zijn de verschillende slijpsels ook verwant aan elkaar. Bij de juwelen met peer diamant valt op dat deze eigenlijk gebruikt kan worden als basis voor de hart diamant. Maar ook als deze mooie steen alleen staat, dan zorgt hij ervoor dat juwelen met peer diamant echt schitteren. De peer diamant heeft trouwens een mooie traanvorm waardoor hij bijzonder geschikt is voor verschillende types van sieraden.

Verschillende juwelen met peer diamant

Door hun mooie vorm zijn peer diamanten uiterst geschikt om gebruikt te worden in verschillende soorten sieraden. Ook bij juwelen met peer diamant is het belangrijk dat er aandacht geschonken wordt aan de verhoudingen van deze bijzondere edelsteen. De lengte – breedte verhouding heeft namelijk een bijzonder effect op het uiteindelijke uitzicht van de steen. Soms is een langere vorm beter geschikt dan een bredere vorm. Waarvoor je kiest, is uiteindelijk altijd afhankelijk van de persoon die de juwelen met peer diamant gaat dragen. Hierna geven we enkele voorbeelden van verschillende juwelen met peer diamant.

Ringen met peer diamant

Ringen met peer diamant zijn prachtig. Ze zorgen ervoor dat de handen van de draagster goed tot hun recht komen. Net zoals de ovale diamant kunnen ze ervoor zorgen dat de vingers van de draagster er langer en dus mooier uitzien. Op deze manier kunnen alle vrouwen elegant voor de dag komen. Bij ringen met peer diamant worden de punten van de traan meestal in de richting van de pols gedragen, hoewel dit afhankelijk kan zijn van de voorkeur van de draagster van de ring.

Hangers met peer diamant

Wie een hanger met peer diamant draagt, zorgt voor een bijzonder emotioneel effect. De peer diamant heeft namelijk een mooie traanvorm die zeker ook tot zijn recht komt als hanger aan een ketting of als hanger van een mooi paar oorbellen. Bij hangers wordt de punt van de peer diamant altijd naar boven gedragen.

Wat kosten juwelen met peer diamant

Hoeveel juwelen met peer diamant kosten is in vele gevallen afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van de diamant. Wie juwelen met peer diamant wil kopen, doet er goed aan om zich op voorhand van de echtheid van de diamant te vergewissen. Online en ook daarbuiten worden soms juwelen met peer diamant aan verdacht lage prijzen aangeboden. Vraag bij twijfel altijd een echtheidscertificaat aan de handelaar!